Loek van den Ouweland

Foto Loek van den Ouweland

Functie

Trainer, speaker, app developer, designer

Bio

Mijn naam is Loek van den Ouweland, software developer en trainer met 24 jaar beroepservaring. Ik ontwerp en ontwikkel digitale applicaties voor vele grote bedrijven in Duitsland, Nederland en Belgie.

Het uitwisselen van kennis en code beschouw ik als een essentieel onderdeel van een levendige en volwassen arbeitscultuur. Daarom hou ik lezingen op conferenties, publiceer ik op Internet en leer ik professionals hoe ze apps kunnen maken met Python, XAML en C#. Ook als mede-oprichter www.extensionmethod.net, de grootste online database van extension methods is het mijn doel om kennis te verspreiden. Ik organiseer de meetup App development for everyone, waar mensen zonder voorgaande programmeerkennis leren cross platform apps met Xamarin and Visual Studio te maken.

Bij het ontwikkelen van software staat een perfecte user experience centraal, omdat ik overtuigd ben dat digitale applicaties die intuïtief en comfortabel te bedienen zijn, vaker gebruikt worden en uiteindelijk overleven in de markt.