Object Oriented Programming Basics with Python training

OOP Basics with Python

In deze cursus leer je de basisprincipes van objectgeörienteerd programmeren (OOP) met Python. Je leert bouwstenen zoals classes en objecten en gebruikt encapsulation, polymorphisme en inheritance om je code te structuren in modules die effectief getest kunnen worden met Unit Tests.

Doelgroep

 • Beginnende Python developers die het probleem van groeiende scripts herkennen en hun code beter willen structureren.
 • Developers die een basiscursus Python hebben gevolgd en hun kennis willen uitbreiden naar Object Oriented programmeren.
 • Developers die ervaring hebben in een andere programmeertaal en willen leren hoe ze OOP kunnen toepassen in Python.

Inhoud

 • Introduction: Prepare Python, code editor, execute code
 • Python syntax: Variables, lists, loops, expressions, modules, functions, exceptions
 • OO/UML Concepts: OOP paradigma, inheritance, encapsulation, polymorphism, associations, composition, aggregation
 • Python implementation of OO: Classes, attributes, methods, inheritance, constructor/initializer
 • Full Service Tankstation Lab: Een realistisch project waarbij met behulp van vele voorbeelden de overgang van een klein script naar een objectgeörienteerde aanpak door de studenten geoefend word.
 • Testing: Schrijf Unit Tests om de correctheid van je code te testen

Gewenste voorkennis

Je hebt basiskennis van Python of een andere programmeertaal zoals Java, C#, Visual Basic of Javascript. Kennis van object oriëntatie is niet noodzakelijk.

3 intensieve dagen

De training is in te plannen in onderling overleg. Doorgaans plannen we 1 à 2 trainingsdagen per week. Een normale trainingsdag is van 9:00 tot 16:00 uur. Een middag-avond training van 13:00 tot 20:00 uur is ook mogelijk (€ 100,-per dag meerprijs). In overleg kunnen trainingstijden aangepast worden.

In-Company training

Een In-Company (in-house) training wordt gegeven op uw locatie in Nederland of België. De deelnemers brengen zelf een laptop mee.

Een Virtual Classroom verzorgen wij met Microsoft Teams.

Aantal
deelnemers
Prijs per deelnemer
(afgerond)
Prijs bij dit
aantal deelnemers
3 € 1.810,- € 5.430,-
4 € 1.485,- € 5.940,-
5 € 1.290,- € 6.450,-
6 € 1.160,- € 6.960,-
7 € 1.067,- € 7.470,-
8 € 998,- € 7.980,-
9 € 943,- € 8.490,-
10 € 900,- € 9.000,-
11 € 900,- € 9.900,-
12 € 900,- € 10.800,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW.
Bij een training op uw locatie worden hiernaast ook reiskosten in rekening gebracht. Toeslag middag-avond training: € 100,- per dag.

Het door u beschikbaar gestelde lokaal dient te beschikken over een HD-beamer/TV met een minimale resolutie van 1920 x 1080 en een internetverbinding.

Small-Group training

Bij een Small-Group training komen de deelnemers naar ons kantoor in Asten en brengen een eigen laptop mee. Indien u niet beschikt over een laptop kunnen wij deze tijdens de training voor u beschikbaar stellen tegen een meerprijs van € 50,- per laptop. De training is inclusief lunch.

Aantal
deelnemers
Prijs per deelnemer
(afgerond)
Prijs bij dit
aantal deelnemers
1 € 1.950,- € 1.950,-
2 € 1.800,- € 3.600,-
3 € 1.650,- € 4.950,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Taal

De training wordt gegeven in het Nederlands (Dutch) of Engels (English), het lesmateriaal is altijd Engelstalig.

Benodigde software

Op de computer/laptop van de deelnemers moet Python 3 en een code editor zoals Visual Studio Code geïnstalleerd zijn.

Maatwerk

Deze training kan op maat gemaakt worden door bijvoorbeeld de inhoud te combineren met andere trainingen of door juist een onderwerp te laten vervallen.

Bij maatwerk worden de specifieke opleidingsvraag, de voorkennis en de leerdoelen besproken. Hiervoor kijgt u een gedegen opleidingsadvies om de beoogde leerdoelen efficiënt en effectief te behalen. In overleg met u wordt de inhoud en het aantal dagen van de maatwerktraining bepaald.

Reviews

Jordy - UWV - februari 2024

Hele goede basiscursus OOP. De structuur van de cursus was heel goed opgezet. Daarbij was de cursusleider ook uitermate geschikt. Enthousiast, veel kennis van het onderwerp en goed in staat kennis over te brengen. Wel een opmerking: het niveau blijft redelijk bij de basis. Voor diegene die al wel ervaring heeft met OOP/programmeren in Python mist in deze cursus wel de diepgang. Minder inhoudelijk punt: cursus is wel beter te volgen in real life dan online.

E - februari 2024

Goede opzet van de cursus, interessant, goed om samen met elkaar steeds een stapje verder te gaan en een opdrachtje te doen, goede energie.

Yoni - februari 2024

Ontzettend goede cursus. De docent weet absoluut waar hij over spreekt en weet de kennis ook goed over te brengen op de cursisten. Het hoe en waarom werd duidelijk uitgelegd bij elke stap.

Marnix H. - UWV - februari 2024

- Er wordt met passie over OOP en python verteld - Fijne cursus om als groep te doen - Inhoudelijke expertise - Context mag iets beter aansluiten op de groep

Bas - UWV - februari 2024

+ Goed niveau. Enthousiaste en begeesterde trainer. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Goede gestructureerd. - Zou nog wel wat meer willen weten over de gehele opzet van een project. Bijvoorbeeld door middel van het gebruik van (cookiecutter) templates

Klaas W - februari 2024

Een zeer interessante cursus voor cursisten die (vrij) nieuw zijn met OOP. Loek is didactisch een goede docent en is erg gepassioneerd over zijn vak. Je leert hierdoor veel en de tijd vliegt voorbij.

H - UWV - februari 2024

Enthousiaste docent, interessante cursus met goede opbouw en structuur. Docent ging goed in op de waarom en had uitgebreid antwoord op vragen.

N - UWV - februari 2024

Goede training, prettig dat er met een duidelijk voorbeeld werd gewerkt en dat we er steeds een klein stukje aan bij konden bouwen. De structuur was goed te volgen en de trainer was enthousiast en ging ook in op andere pythongerelateerde vragen.

A - UWV - februari 2024

Duidelijke cursus met een kop en een staart Docent is flexibel en laar zien veel ervaring te hebben en de stof te beheersen

MH - UWV - februari 2024

Goede structuur, mooi compleet verhaal. Gepassioneerde sympathieke docent die erg zijn best doet om aan te sluiten bij de groep en zo iedereen zonder moeite bij de les houdt. Mooie slides.

Arne - UWV - februari 2024

Enthousiaste docent, complete cursus en goed gestructureerd. Er zit een goede balans tussen theorie en oefeningen. Erg veel geleerd. Bedankt!

Robert W. - december 2022

+ sehr guter und sympathischer Dozent + die Konzepte wurden aus praktischen Beispielen heraus entwickelt und begründet. Daher leuchten sie ein und sind gut begründet. + sehr systematische Wissenvermittlung und sehr strukturiert - auf Fragen wurde stets individuell eingegangen und alle Teilnehmer*innen wurden abgeholt und unterstützt

Jan H. - december 2022

Angenehmes Tempo, verständliche Erklärung von komplexen Sachverhältnissen. Das gemeinsame Bugfixing war eine gute Übung für alle.

Jens I. - december 2022

Viel gelernt. Zum erstem Mal habe ich das Konzept von Objektorientierter Programmierung verstanden. + Der Kurs war sehr praxisnah. + Der Trainer ist immer auf meinen Fragen und Probleme eingegangen. + Der Kurs war sehr gut strukturiert.

Jamie K. - december 2022

Fantastische Erklärungen, sehr klar, sehr gut verständlich. Basics Wiederholung am ersten Tag sehr gut zum Auffrischen und damit keine Wissenslücken später auftauchen. Insgesamt super angenehm. Erklärungen, Übungen und Tempo waren sehr gut, ich bin sehr gut mitgekommen und es hat viel Spaß gemacht.

Felix R. - december 2022

+ Sehr angenehme Präsentationsweise + Gute und einfache Erklärung von Themen + Guter Mix aus Präsentation & Übung Wir wurden am ersten Tag nochmal optimal mit den Python Basics versorgt, so dass ich den Folgetagen ohne Probleme mitgekommen bin.

van der Lubbe - oktober 2022

Meer Python ins en outs ipv algemeen OOP Aanname nivo van deelnemers was te laag

Frans Grob - Besi - oktober 2022

+ Tempo was goed + Opfrissing OOP is goed + Duidelijk uitleg + Verhelderende uitstapjes - Te veel over OOP - Meer diepte in Python verwcht

Sjoerd Boerhout - Besi Netherlands - oktober 2022

Van te voren aangegevenn bij Relextion it dat we op zoek waren naar een advanced Python training voor wat meer diepgang in de taal en mogelijkheden. Als OOP cursus waarvoor Python gebruikt wordt is het een prima cursus. Duidelijk en tempo wordt aangepast op de deelnemers, maar als iemand die goed bekend is met OOP ging het voor mij veel te langzaam. Uiteindelijk waren het de zijwegen, waar Loek steeds enthousiast mee in duikt, de leukste en meest interessante stukken van de training. Al met al wel een hoop geleerd en nog wat vertrouwder geraakt met Python.

Corné Govers - IAI Industrial Systems - oktober 2022

OOP principes en hoe dit in Python gebruikt wordt worden helder toegelicht. Het tempo was voor mij aan de lage kant. Maar aan de andere kant was er ook veel ruimte voor zijpaden bewandelen, hetgeen ik als prettig heb ervaren. Er is veel ruimte voor zelf uitvoeren; prettig ook.

Koos Dijkman - Besi - oktober 2022

Geeft goed inzicht in de relatie tussen de probleem indicatoren en de OO toolbox die Python biedt. Ook de SOLID principles zijn besproken in relatie tot de Python code. Datatypen zoald dictonaries, sets en tupples zijn zijdelings aanbod gekomen, had voor mij meer aandacht mogen hebben.

Proud of our customers

 • Actemium
 • ASML
 • Besi
 • Maastricht University
 • Microsoft
 • Promexx
 • Sioux
 • Topic
 • Topicus

Get in touch

Met dit formulier kunt u informatie over een In-Company of Small-Group training aanvragen. U kunt in het bericht aangeven welke training u wilt, voor hoeveel personen, wanneer deze verzorgd moet worden en op welke locatie. Wij nemen vervolgens contact met u op.

U kunt ons ook bereiken via telefoonnummer +31 (0)493-688810 of per mail training@reflectionit.nl.